Babakonyha

Receptek kisbabáknak, 4 hónapos kortól egészen 2 éves korig!

Babapiskóta

2011.06.20. 20:39

szerző: F.Andikaa

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 ek porcukor

Elkészítés:A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab.A tojássárgákat egy másik tálban a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz.A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk: a rudacskák végei ducibbak legyenek.Porcukrot szitálunk a tetejükre és légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük.Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. (kb. 50 babapiskóta lesz a fenti mennyiségből)

Címkék: 12 18 hónap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baba-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr733001250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.